mètode Grinberg i reflexologia

ban1

Em vaig formar com infermera a l’Hospital Clínic de Barcelona (1971), volia estar aprop de la gent que patia i acompanyar-los.

He exercit en diferents àmbits dins de la infermeria, des de l’hospitalari, a la docència i en Atenció Primària.

Amb el temps em va interessar conèixer altres maneres d’enfocar el tractament dels problemes de salut.  L’any 1989 vaig formar-me en Reflexologia en diferents escoles . A partir d’aleshores vaig obrir la meva pròpia consulta on compaginava encara els meus serveis com infermera a domicili  i donava massatges de Reflexologia.

Per poder atendre millor les necessitats dels meus pacients vaig treure’m el títol de Naturopatia (CENAC 1993) i vaig rebre una formació paral·lela, al mateix centre, en Medecina Tradicional Xinesa. Després va venir l’aprenentatge de la Kinesiologia , amb el Dr. Guxens (1993-94). Però sempre era jo, a través del que havia aprés, la que tenia que curar als que jo atenia. Depenia de mi, dels medicaments, encara que ara fossin naturals, i dels punts que  pressionava. Eren els meus “pacients”.

Aleshores em va arribar la noticia d’un mètode que em va entusiasmar, el Mètode Grinberg, i vaig seguir  la formació (1994-97). Ja no es tractava de tenir “pacients” sinó de que la persona amb qui jo tractaria prendria part activa en el seu procés. Serien “clients” que amb mi anirien aprenent a sentir-se, a observar-se, a conèixer-se.

Aquest Mètode, partint de la Lectura de Peus on s’observa quins són els patrons energètics, elabora un programa on la persona pugui aprendre com s’instal·len en ella aquests patrons d’una manera viva, no només intel·lectual, sinó a través de l’experiència, en el seu propi cos.

Un dels eixos de l’aprenentatge és fer conscient la manera de com s’enfronta el dolor. Generalment, quan tenim dolor, hi ha un gran percentatge que es degut a la reacció que automàticament tenim. A la nostra societat considerem que el dolor s’ha d’eliminar ràpidament. Així quedem indefensos davant d’ell. El dolor, creiem que no tindria d’existir   (evidentment hi ha moltes classes de dolor i cal distingir quan es necessari que un metge hi intervingui.) Des de el punt de vista energètic, el dolor és o bé un excés o una manca d’energia. Cada individu sent i reacciona de manera particular, cadascú té el seu llindar de tolerància al dolor. Conèixer les nostres reaccions al dolor i aprendre com ho fem ens dona una eina molt valuosa, ens proporciona llibertat per escollir davant el problema que se’ns presenta.

La Reflexologia ens connecta amb la terra. De la mateixa manera que un electrodomèstic ha de tenir una connexió de terra, la nostra energia també necessita un punt de descàrrega i aquest és als peus. En els peus es reflexa tot el cos, de manera que actuant des dels peus ajudem a circular l’energia allà on estigui encallada. La Reflexologia proporciona un alliberament, una relaxació i un benestar que es va instal·lant a mesura que la persona recupera l’equilibri.

Consulta els dimecres.

Per contactar amb mi cal fer-ho per whats app al telefon 666107197 o bé per e-mail: teresalfaras@gmail.com

Eventualment imparteixo cursos de Reflexologia i de Flors de Bach com a eines per utilitzar en família i al propi entorn i per aprofundir en el coneixement del cos i de les emocions.

Teresa Alfaras,