CATALÀ | CASTELLANO  C.Major, 179, 08470 Sant Celoni, Tel. 93 867 54 58
 
l'eixam   nosaltres   novetats   ubicació  contacte
 
l'eixam
 
L'associació cultural l'eixam porta una llarga trajectòria dedicada a temes de salut, de creixement personal i a la difusió cultural en relació a noves alternatives de vida i pensament.

Obrim l’any 1993 i ens constituïm com a associació cultural sense ànim de lucre el 1996. Hem anat creixent tant en activitats, serveis i professionals, com en espai físic. Com a associació hem editat, des de l'any 1998 fins al 2006, una revista anomenada l'eixam, alternatives de vida i pensament que podreu consultar digitalitzada en aquesta web.

Vam triar el nom de l'eixam per la seva vinculació amb l'elaboració de la mel que és, a diverses tradicions espirituals, un símbol de la maduresa psíquica. El poeta Antonio Machado parla d’aquesta tasca de transformació interior quan es refereix a fer “con las amarguras viejas/blanca cera y dulce miel”. En el seu entorn natural, un eixam és un grup d’abelles que se separa del rusc per a establir-se a un altre lloc i seguir produint mel. Dins d'un eixam, la col·laboració i el treball cooperatiu són essencials per a un bon funcionament de l'organisme en el seu conjunt, i el treball personal de cada individu repercuteix sobre la globalitat del grup.

Així doncs, l’eix del qual partim a l’eixam és la col·laboració i la cooperació entre les persones que, des de diferents prismes i amb diverses propostes i eines, tenim com a finalitat que es produeixi aquesta mel nutritiva i potenciadora de l’energia vital en cadascú/na de nosaltres. Organitzem conferències, tallers, cursos i seminaris i oferim espais dedicats a la consulta entorn a la salut des d'un vessant holístic. Centrem la nostra tasca a crear contextos que facilitin el desenvolupament de la consciència, a acompanyar i a acollir les persones en el seu camí vital i a potenciar recursos creatius, terapèutics i pedagògics que impulsin una millora de la vida humana. Pensem que l'autoconeixement, el creixement i el benestar personal és quelcom fonamental per la millora de la societat en el seu conjunt.

A l'octubre 2012, vam obrir eixam’Art. Aquest nou espai acull, per una banda, un lloc on participar en tallers pràctics i en activitats vivencials relacionats amb l’àmbit terapèutic i/o la creació artística; i per l'altra, una plataforma que afavoreix trobades entre les diferents arts. La funció d’aquesta plataforma és desplegar accions creatives i idees necessàries per tal de fer front a aquesta època d’incertesa i de tensió social i personal.

Us convidem a conèixer-nos, a participar de les nostres propostes i a aportar les vostres per formar part d'aquest eixam plural, dinàmic, creatiu i renovat.

Eixam Cultural | 2012 - Tots els drets reservats